top of page
IMG_8738.jpg

Visie

 

Veel organisaties hebben moeite met veranderen. Soms spelen er teveel veranderingen op hetzelfde moment, of mist een visie over de baten waardoor veranderingen niet voldoende worden gefaciliteerd. Ook zien we regelmatig dat managers veranderingen opleggen. Deze managers stimuleren nieuw gedrag op een extrinsieke manier. Dan lijkt een verandering een gezamenlijk traject en controleerbaar, op de lange termijn is deze werkwijze niet bestendig.

 

Kijken we naar de intrinsieke onderbouwing van veranderen dan doet iedereen dat op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo. Die eigen wijze en dat tempo zijn volgens ons niet op te leggen, maar wel te faciliteren. En als je dat op een juiste manier doet, ontstaat er momentum en een versnelling voor de verandering.

 

Daarbij is het onderwerp van de verandering belangrijk, maar voor de acceptatie van ondergeschikt belang. Het eenduidige verhaal, de gevolgen voor de organisatie en de acceptatie per individu zijn vele malen belangrijker. 

 

ChangeBees begeleidt verandertrajecten, leert mensen om te gaan met veranderingen en helpt organisaties en mensen in organisaties bij de begeleiding en borging van veranderingen. Dat doen we op een pragmatische en eenvoudige wijze, waarbij ons uitgangspunt de vertaling van een strategie naar de werkvloer is. Na een eerste analyse stellen we een stappenplan op met concrete projecten. Deze projecten leveren resultaten op en met die resultaten, wordt nieuw gedrag gefaciliteerd. De som van de resultaten en het nieuwe gedrag is wat wij een verandering noemen. Op die manier zorgen we voor de verbinding met de strategie.

 

Iemand die werkt via ChangeBees snapt deze uitgangspunten en kijkt verder dan het beoogde resultaat. Achter deze persoon staat een team van professionals die elkaar aanspreken, aanvullen en eigenzinnig genoeg zijn om het beste in elkaar naar boven te halen. We werken met plezier en streven er naar dit elke dag uit te stralen.

Werkwijze

 

ChangeBees is een coöperatief samenwerkingsverband van interim professionals die er naar streven om mensen in organisaties te leren hoe je het best kunt omgaan met veranderingen. We focussen op verandermanagement. Ook leren we om overzicht en inzicht te krijgen én te behouden van de lopende en zo mogelijk toekomstige veranderingen. Dat doen we in wisselende rollen, veelal als begeleider of consultant, manager of meewerkend voorman en ook vaak als trainer. De rol die we aannemen is daarbij afhankelijk van het vraagstuk, de volwassenheid van de organisatie en de fase van de verandering. 

 

Onze opdrachtgevers zijn vaak de Raden van Bestuur, directies of een managers die verantwoordelijk zijn voor strategische veranderingstrajecten. Wij werken in de zorg, de energie, de bouw en de publieke sector.

Wij zien een project of een interim opdracht als een middel om een doelstelling te realiseren. Daarbij focussen we vanaf dag één op de borging. Dat betekent dat we naast onze opdracht, instrumenten inrichten om de levensvatbaarheid van het resultaat ook na de looptijd van het traject te borgen. Denk daarbij aan het inrichten van organisatiestructuren, het trainen van houding en gedrag en het verankeren van nieuwe werkwijzen in bestaande processen en systemen. 

Bemiddelen 2.0

Als zelfstandig professional ben je voor leuke of grotere opdrachten vaak afhankelijk van detacheringsbureaus. Deze bureau's verdienen aan de uren die de professional maakt en hebben er belang bij dat deze lang mogelijk via hen bij een opdrachtgever blijft werken. En in de praktijk doen de bemiddelingsbureau's daar niet heel veel voor terug. Daardoor zijn uurtarieven kunstmatig hoog en zit de professional gevangen in een constructie waar zowel de opdrachtgever, de opdracht en de professional niet heel veel aan hebben. Bij ChangeBees doen we dat anders.

Je bent niet voor niets zelfstandig professional geworden. Wij geloven juist in de kracht, de creativiteit en inventiviteit van zelfstandig ondernemerschap. Afhankelijk van de duur van de opdracht, de kans op meerwerk en je bijdrage aan het ChangeBees concept (wat kunnen wij van jou leren?) bepalen we samen een bemiddelingsfee. Dat kan een deel van je uurtarief zijn, maar daar zetten we dan wel een maximum op. Als je goed werk doet, is dat tenslotte jouw verdienste en niet die van de bemiddelingspartij. Je kan ook een opdracht afkopen voor een vast bedrag. De meeste ZZP-ers die via ChangeBees werken kiezen voor een percentage van het uurtarief tot een afgesproken maximum. Daarna is de opdracht dus voor jou. Daardoor betaalt de opdrachtgever niet te veel, krijgt de professional loon naar werken en kan ChangeBees het platform rondom de thema's strategie en verandermanagement verder vergroten. 

Periodiek organiseren we bijeenkomsten. Deze hebben tot doel ook jou te stimuleren in je ontwikkeling en hebben altijd een relatie met het onderwerp verandermanagement. 

Toekomst

Op het moment dat de coöperatie voldoende leden heeft, is het plan om collectiviteitsvoordeel te gaan realiseren. Er zijn plannen om dat te gaan doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, verzekering en pensioen. Uiteraard vrijblijvend en deze plannen worden nog nader uitgewerkt. 

Mocht je meer willen weten of een keer willen sparren, neem dan vooral contact met ons op.

Wij veranderen

En wij zijn

Joost Lodeweges

Agile Lean Projectmanager​  joost@changebees.nl

06 - 18 11 98 46 

Patrick Schrooten

Programma- & Changemanager  patrick@changebees.nl

06 - 52 40 39 27

Frank Wienen

Organisatiepsycholoog  frank@puurcontact.nl

06 - 50 49 81 78

Toe aan verandering ...

Wil je meer informatie over onze manier van werken, wil je met ons werken of wil je nader kennis maken, dan maken we graag tijd voor je. Stuur ons via onderstaande gegevens een bericht en we nemen spoedig contact met je op.

 

Je gegevens worden alleen gebruikt om je vraag te beantwoorden.

Contactanker
bottom of page