top of page
Open leerboek in bibliotheek

Leer veranderen: wat niet in de boeken staatEen van de belangrijkste pijlers in verandertrajecten is ontwikkeling. Ontwikkeling in kennis, maar vooral ontwikkeling in inzicht en kunde. Veel veranderingen worden projectmatig aangepakt. Hier rust een aanname onder dat veranderingen te plannen zijn. Dat is deels zo. Verder zorgen projecten altijd voor verandering, maar niet alle veranderingen kunnen projectmatig worden aangepakt. Daarom hebben we een aantal trainingen ontwikkeld die veranderingen ondersteunen.


Vanuit ChangeBees hebben we een aantal trainingen ontwikkeld over project- en verandermanagement. Daarbij gaan we in op bestaande literatuur, maar staan we vooral stil bij zaken die niet in de boeken staan. Een voorbeeld:


Een project leidt tot een verandering en zegt daarmee automatisch iets over de huidige situatie. Het project ontstaat uit onvrede een wens ter verbetering of een andere drijfveer, maar zegt daarmee dus ook dat de bestaande situatie niet oke is. Hoe deal je daarmee als projectmanager, want je kan op je vingers natellen dat voer is voor onrust, muiterij en vertraging.


In de trainingen die wij aanbieden gaan we dus vooral in op dit soort zaken. Hoe mobiliseer je de troepen, ga je op een nette manier om met weerstand en hoe zorg je voor het vertrouwen dat er in de nieuwe situatie ook genoeg werk te doen is. We focussen daarmee dus op het willen leren.


Benieuwd naar onze trainingen? Hopelijk zien we je snel.

bottom of page