top of page
watermeloen fiets

Werkwijze

 

ChangeBees is een coöperatief samenwerkingsverband van interim professionals die er naar streven om mensen in organisaties te leren hoe je het best kunt omgaan met veranderingen. We focussen op verandermanagement. Ook leren we om overzicht en inzicht te krijgen én te behouden van de lopende en zo mogelijk toekomstige veranderingen. Dat doen we in wisselende rollen, veelal als begeleider of consultant, manager of meewerkend voorman en ook vaak als trainer. De rol die we aannemen is daarbij afhankelijk van het vraagstuk, de volwassenheid van de organisatie en de fase van de verandering. 

 

Onze opdrachtgevers zijn vaak de Raden van Bestuur, directies of een managers die verantwoordelijk zijn voor strategische veranderingstrajecten. Wij werken in de zorg, de energie, de bouw en de publieke sector.

Wij zien een project of een interim opdracht als een middel om een doelstelling te realiseren. Daarbij focussen we vanaf dag één op de borging. Dat betekent dat we naast onze opdracht, instrumenten inrichten om de levensvatbaarheid van het resultaat ook na de looptijd van het traject te borgen. Denk daarbij aan het inrichten van organisatiestructuren, het trainen van houding en gedrag en het verankeren van nieuwe werkwijzen in bestaande processen en systemen. 

Bemiddelen 2.0

Als zelfstandig professional ben je voor leuke of grotere opdrachten vaak afhankelijk van detacheringsbureaus. Deze bureau's verdienen aan de uren die de professional maakt en hebben er belang bij dat deze lang mogelijk via hen bij een opdrachtgever blijft werken. En in de praktijk doen de bemiddelingsbureau's daar niet heel veel voor terug. Daardoor zijn uurtarieven kunstmatig hoog en zit de professional gevangen in een constructie waar zowel de opdrachtgever, de opdracht en de professional niet heel veel aan hebben. Bij ChangeBees doen we dat anders.

Je bent niet voor niets zelfstandig professional geworden. Wij geloven juist in de kracht, de creativiteit en inventiviteit van zelfstandig ondernemerschap. Afhankelijk van de duur van de opdracht, de kans op meerwerk en je bijdrage aan het ChangeBees concept (wat kunnen wij van jou leren?) bepalen we samen een bemiddelingsfee. Dat kan een deel van je uurtarief zijn, maar daar zetten we dan wel een maximum op. Als je goed werk doet, is dat tenslotte jouw verdienste en niet die van de bemiddelingspartij. Je kan ook een opdracht afkopen voor een vast bedrag. De meeste ZZP-ers die via ChangeBees werken kiezen voor een percentage van het uurtarief tot een afgesproken maximum. Daarna is de opdracht dus voor jou. Daardoor betaalt de opdrachtgever niet te veel, krijgt de professional loon naar werken en kan ChangeBees het platform rondom de thema's strategie en verandermanagement verder vergroten. 

Periodiek organiseren we bijeenkomsten. Deze hebben tot doel ook jou te stimuleren in je ontwikkeling en hebben altijd een relatie met het onderwerp verandermanagement. 

Toekomst

Op het moment dat de coöperatie voldoende leden heeft, is het plan om collectiviteitsvoordeel te gaan realiseren. Er zijn plannen om dat te gaan doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, verzekering en pensioen. Uiteraard vrijblijvend en deze plannen worden nog nader uitgewerkt. 

Mocht je meer willen weten of een keer willen sparren, neem dan vooral contact met ons op.

bottom of page